I need Roku help

Discussion in 'New Roundtable' started by Bengal B, Jun 13, 2019.

  1. Bengal B

    Bengal B Founding Member

    Joined:
    Sep 5, 2002
    Messages:
    41,374
    Likes Received:
    17,860
    The default setting for Roku in the bit rate override control is automatic. If I leave it on auto it gobbles up my data allotment like a hungry hog. So I have been changing it to manual and setting it at 2500 mbps unless I'm watching sports or a movie with a lot of special effects.

    That worked great for months until last week. Now when I lower the bandwidth it flips back to automatic as soon as I exit the settings menu. That allows Roku to use up to 12000 mbps. Cox charges for goin over a terabyte a month are outrageous.

    Anybody know why it does this? I called Roku tech support and after a half hour on hold talked to some guy un India and couldn't understand a word he said.
     
  2. Jmg

    Jmg Senior Member

    Joined:
    Oct 1, 2015
    Messages:
    1,420
    Likes Received:
    524
    i dont know the answer, but are you sure you are close to going over the cox one terabyte? i leave news streaming all the time and top out at 75% of my data used. you have actually gone over?
     
  3. Bengal B

    Bengal B Founding Member

    Joined:
    Sep 5, 2002
    Messages:
    41,374
    Likes Received:
    17,860
    Yes. They charged me an extra $30.

    I reset the roku to factory settings and reinstalled the apps but it still doesn't stay at where I set it. Others people with roku never have this problem.

    My TV is a Fire TV. I bought it not knowing anything about fire or roku ar any other streaming stick. The reason I got the roku was because once I signed up I YouTube TV I found out YouTube doesn't work with fire because the billionaires who own Amazon and Google/YouTube dont want it to.

    I have started watchind Netflix and ESPN through the apps on fire but I like YouTube TV because I can record unlimited tv without having to own or rent a set top box. Apparently fire doesn't burn through data the way that roku does.
     
  4. kcal

    kcal Founding Member

    Joined:
    Dec 20, 2004
    Messages:
    6,069
    Likes Received:
    3,116
    Why not download a browser app and access YouTube from there
     
  5. Bengal B

    Bengal B Founding Member

    Joined:
    Sep 5, 2002
    Messages:
    41,374
    Likes Received:
    17,860
    There is no browser app that I could find that is availability and roku. Fire has Firefox browser and thats the only was to access YouTube. But YouTube TV doesn't work on a browser. On roku I have both the YouTube TV and the You apps.
     
  6. kcal

    kcal Founding Member

    Joined:
    Dec 20, 2004
    Messages:
    6,069
    Likes Received:
    3,116
    yeah Firefox is what I use for my fire tv as well

    anyway they’ve made up and YouTube will be available on fire tv later this year, no announced date
     
    watson1880 and Bengal B like this.

Share This Page